Gönderen Konu: Hazır Gıdalardaki Tehlike!  (Okunma sayısı 3981 defa)

Çevrimdışı damla

  • Aktif
  • **
  • İleti: 57
  • Karma: 0
    • http://www.ihya.org
Hazır Gıdalardaki Tehlike!
« : Haziran 20, 2006, 02:32:04 ÖS »
Hazır Gıdalardaki Tehlike!


yediklerimize, çocuklarımıza ne yedirdiğimize çok dikkat etmemiz gerek...

Hazır Gıdalar hepimize pratik geliyor çoğu zaman. Kimimiz acele ile “akşam yemeğinin yanına hazır bir çorba alıp pişireyim hemen” diyoruz; kimimiz "yaprak sarmakla uğraşmaya gerek yok hazırı var şimdi" diyerek konserve olarak alıyoruz belki de..

Satın aldığımız hazır gıda ne olursa olsun, fiyat etiketini dikkatle okuduğumuz gibi, içindekilerini de bilmek zorundayız bu zamanda... Üreten cebini düşünüp, ekonomi yaparken bizler neden sağlığımızı düşünüp hastalıklardan ekonomi yapmayalım..?



Mesela ketçap ya da mayonez almak yerine, evde kendimiz yapabilmeliyiz. Ya da hazır çorba yerine geleneksel, besleyici ve lezzeti mükemmel çorbalarımızdan pişirebiliriz.. Zamanımızın olmayışından şikayet ederek hazır gıdaları bolca tüketmeye devam edersek, sıhhatimiz de olmayacak




Aşağıda Hacettepe’nin araştırma sonuçları yer alıyor.


“HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA SONUÇLARI


ZARARSIZ KATKILAR



E100, 103, 104, 105, 111, 121, 122, 126,130,

132, 140,151, 152, 160, 161, 162, 163, 170,

174, 175, 180, 181, 200, 201, 202, 203, 236,

237, 238, 260, 261, 262, 263, 270, 280, 281,

282, 290, 300, 301, 303, 304,305, 306, 307,

308, 309, 322, 325, 326, 327, 331, 332, 333,

334, 336, 337, 382, 400, 401, 402, 403, 404,

405, 406, 408, 410, 411, 420, 421, 422,440,

471, 472, 473, 474, 475,480




ŞÜPHELİ KATKILAR



E125, 141, 150, 153, 171, 172, 173, 240,

241,477, 605,E220,221,222,223,224, 338,

339, 340, 341,460,461, 466, 407 (MİDE VE BAĞIRSAK

HASTALIKLARI)

E200 (VUCUTTAKİ VİTAMİN B12 YI YOK EDİYOR)

E250,251, 320, 321 (KALP HASTALIKLARI, DAMAR SERTLİKLERİ VE TIKANIKLIKLARI)



TEHLİKELİ KATKILAR




E102, 120, E311, 312 (NÖROLOJİK HASTALIKLAR)


KANSEROJEN KATKILAR


E102, 110, 123, 124, 131, 142, 210, 211,213,

214, 215,216, 217 ÖRNEĞİN E211-SODYUM BENZOAT

KETÇAPLARDA BULUNMAKTADIR.



123,110 ABD, İNGİLTERE, FRANSA, ALMANYA,

RUSYA,JAPONYA VE DAHA BİRÇOK ÜLKEDE

YASAKLANMIŞTIR. FAKAT ÜLKEMİZDE RENKLİ DRAJE

ÇİKOLATALARDA VE KAYMAKLI BİSKÜVİLERDE

KULLANILMAKTADIR.



EN TEHLİKELİ KANSEROJEN KATKI:


E330 ( NE YAZIKKİ BİRÇOK HAZIR GIDADA

KULLANILMAKTADIR.)



BAZI HAZIR GIDALARDA BU KATKI MADDESİ TESBİT EDİLMİŞTİR ANCAK TÜM KOLALI İÇECEKLERDE KULLANILAN KATKI

MADDELERİNİN TESBİTİ İÇİN ANALİZ YAPILMASINA

İZİN VERİLMEMİŞTİR.”



 Hacettepe Üniversitesi’nin “ hazır gıdaların üretiminde kullanılan katkı maddeleri” üzerine bir araştırması
« Son Düzenleme: Ocak 01, 1970, 01:00:00 ÖÖ Gönderen: nokta »
....